• MDD

          • 1. jún je sviatkom všetkých detí. V našej škole tento sviatok oslávime zábavno-športovým dopoludním. Čaká na Vás množstvo zaujímavých aktivít. Začneme už v stredu 31.5. Príde medzi nás Juraj Kucka s trofejou za víťazstvo vo Fortuna lige.

          • Projekt Zelené oči

          • Naša škola sa zapojila do environmentálneho grantového programu Trenčianskeho samosprávneho kraja s názvom „Zelené oči“ a získala grant vo výške 2000,-eur na realizáciu projektu s názvom „S chuťou do záhrady“.

            Hlavným cieľom projektu je vytvorenie a výsadba vyvýšených záhonov na pestovanie ovocia, zeleniny, liečivých a okrasných rastlín. Žiaci prostredníctvom zážitkového učenia budú spoznávať a prakticky realizovať starostlivosť o rastliny, získajú hodnotné sociálne zručnosti, zapoja sa do tímovej práce a spoznajú zdravý životný štýl.  Revitalizovaný priestor školského areálu sa stane relaxačnou zónou pre žiakov, zamestnancov školy a miestnu komunitu.

            Do realizácie projektu chceme zapojiť, okrem žiakov a zamestnancov školy, aj dobrovoľníkov z radov rodičov a miestnej komunity.

            O termínoch spoločných brigád budeme informovať prostredníctvom web stránky školy, obecného rozhlasu a plagátov.

          • Trnava

          • Kopanec – názov divadelnej hry, ktorú si dňa 24. 5. 2023 boli pozrieť žiaci 8. a 9. ročníka v Divadle Jána Palárika v Trnave. Deti sa ocitli v divadelnom štúdiu a zahĺbili sa do súdneho procesu s bratmi Schönfeldovcami. Tvorcovia inscenácie sa inšpirovali skutočnými tragickými udalosťami z nemeckej obce Potzlow. Po diskusii s výbornými hercami a Richardom Mažonasom sa deti presunuli objavovať históriu Trnavy. Navštívili Baziliku sv. Mikuláša, Kostnicu datovanú do roku 1150, Mestskú vežu a počas prehliadky mestom sa započúvali do najzaujímavejších udalostí z trnavskej histórie. Veríme, že jedinečná atmosféra divadla, výborní herci a samotné mesto Trnava zanechali v deťoch silné dojmy a budú sa tešiť na ďalšie spoločné poznávacie a kultúrne zážitky.

          • Cvičenia v prírode

          • Namiesto učenia sa v triedach, sme stredu trávili pohybom a pobytom v prírode. Počasie nám ráno neprialo, slniečko sa pred nami schovalo, ale aj napriek tomu sme absolvovali pochod, pri ktorom sme poznávali najbližšie okolie, cestou sme sa zamerali na dopravné značky a sledovali sme rastliny a živočíchy okolo nás. Po príchode mali žiaci dostatok času na pohyb, ktorý naplno využili hraním futbalu, bedmintonom ale aj inými loptovými a pohybovými hrami. Popri pohybovej aktivite sa posilnili špekáčikmi, slaninkou a počas opekania sa na nás usmialo už aj slniečko.

             

          • Odovzdávanie ocenení

          • Dňa 23.5.2023 sa  v Kultúrnom a spoločenskom stredisku v Prievidzi uskutočnilo Slávnostné oceňovanie žiakov - víťazov okresného kola Predmetových olympiád a súťaží šk. r. 2022/2023. Ocenenia si prevzali Julka Pilchová z 9.triedy  a Matúš Janovič z 5.triedy. Julka si prevzala ocenenie za 3.miesto OK Dejepisnej olympiády v kategórii C a Matúško za 2.miesto OK Pytagoriády v kategórii P5. Budúcim gymnazistom srdečne gratulujeme a prajeme veľa úspechov v ich ďalšom štúdiu.  

          • Technické dopoludnie v Brose Prievidza

          • 17.5.2023  žiaci 7. a 8. ročníka navštívili firmu Brose. Dozvedeli sa informácie o firme, možnostiach duálneho vzdelávania na strednej škole a zároveň si prakticky vyskúšali v duálnej učebni praktické cvičenia: pneumatické systémy, strojové a ručné obrábanie kovov, elektrotechniku, montáž a demontáž zariadenia. Všetci žiaci za svoj výkon boli odmenení.

            Ďakujeme firme Brose sa za zaujmavo strávené dopoludnie.

             

          • Deň matiek

          • Druhá májová nedeľa patrí naším mamičkám. Tento rok sme si Deň matiek pripomenuli 14.5. 2023 spolu so žiakmi a ich milým vystúpením. Žiaci v kultúrnom dome predviedli básničky, tanec, scénky aj hru na saxofóne. Aj napriek tomu, že mesiac máj je mesiacom lásky a dňom matiek, aj v našich domovoch sú matky, ktoré si zaslúžia náš obdiv a rešpekt. Žiaci 1.- 4. ročníka sa rozhodli, že potešia vystúpením nielen mamičky, ale aj oteckov.  A tak sme si našich seniorov uctili v piatok 12.5. svojim veselým a pestrým programom.

          • Fenomény sveta

          • Naša škola sa zapojila do vzdelávacieho programu Fenomény sveta Peniaze, ktorý organizuje Nadácia Tatra banky a EDULAB akadémia ako realizátor. Účasťou v prvej časti sme získali kompletný balík vzdelávacích materiálov Fenomény sveta Peniaze.

          • Postav si robota

          • Žiaci VIII. ročníka dali šancu svojej predstavivosti a kreativite a zostrojili z odpadového materiálu robotov.

          • Slávik Slovenska

          • Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Logo Slávi Slovenska            

            V stredu 3. mája 2023 sa uskutočnilo školské kolo speváckej súťaže detí a mládeže Slávik Slovenska v interpretácii slovenskej ľudovej piesne. Táto súťaž pripomína a oživuje ľudové tradície z každého kúta Slovenska.

            Naši žiaci sa premenili na malých spevákov a predviedli svoje spevácke nadanie.

            Už 31. ročník tejto speváckej súťaže sa niesol v atmosfére veselých a žartovných ľudových piesní. Nechýbalo napätie, radosť a u niektorých aj kúsok strachu, či sa im to podarí.

            Najväčšiu radosť mali ocenení žiaci, no ani ostatní neodišli bez sladkej odmeny.

          • Stavanie mája

          • Vyzdobená brezička pred školou nám bude celý máj pripomínať, ako si žiaci 5. ročníka spolu s kamarátmi  z 1. stupňa piesňami a tancom pripomenuli tradičný zvyk jarného zvykoslovia.